top of page

Motoare din otel inoxidabil

stainless.png
ss.png

Motoare electrice asincrone din otel inoxidabil - garantia rezistentei si igienei in industria alimentara.

Motoare electrice din otel inoxidabil AISI 304

Gama prezentată de Neri Motori este formată din motoare IEC 72-1. Suprafața acestor motoare este extrem de ușor de curățat și rezistă agenților agresivi și dezinfectanților utilizați pentru igienizarea plantelor. Rezistența la coroziune și caracteristicile de igienă ale acestor motoare sunt garantate de carcasa exterioară netedă și de evaluarea gravată cu laser care previne acumularea de murdărie și reduce formarea bacteriilor. Toate modelele disponibile au o clasă de eficiență IE3, inclusiv motoarele cu putere sub 0,75 kW.

Rezistenta maxima la coroziune

Toate componentele metalice externe, (inclusiv arborele motorului), sunt fabricate din oțel inoxidabil. Acest lucru confera acestor motoare o rezistență excelentă la coroziune și agenți chimici. O astfel de suprafață exterioară rezistentă și fără vopsea, garantează o durată de viață considerabil mai lungă decât motoarele standard, în special în aplicațiile în care sunt necesare niveluri ridicate de igienă. Gradul de protecție este IP69K, conform ISO 20653 si a fost dezvoltat pentru sectoarele industriale în care este necesară o protecție suplimentară împotriva presiunilor și temperaturilor ridicate. Aplicațiile tipice care necesită aceaste grade ridicate de protectie sunt legate de mașinile mobile și industria alimentară, unde echipamentul este curățat intens cu apă sau abur la presiune ridicata.

stai w.png

Standarde de referinta

Motoarele noastre din oțel inoxidabil sunt proiectate pentru a îndeplini următoarele standarde de siguranță și igienă:
EN 1672-2 Standard european care stabilește cerințele de bază de igienă pentru mașinile de prelucrare a alimentelor.
BS EN ISO 14159 Siguranța utilajelor. Standardul specifică cerințele de proiectare a mașinii pentru a evita potențialele riscuri de igienă, în special în timpul instalării mașinii.
BS EN 1672-2+A1 Mașini de prelucrare a alimentelor. Cerințe de igienă și note generale privind materialele care vor fi utilizate în echipament.
ISO 11664-2 (CIE S 014-2/E) Standard pentru curățare și dezinfecție.
ISO 8086 (IDF 121) Conditii de igiena. Îndrumări generale privind inspecția.

Motoare TEFC ȘI TENV (DUTY S1)

Motoarele TEFC (Totally Enclosed Fan Cooled) sunt răcite cu ventilator cu corp complet închis. Sunt echipate cu un ventilator extern, plasat pe arborele din spate al motorului și acoperit de o carcasă, prin care aerul colectat este suflat pe corpul motorului pentru a-l răci.
Motoarele TENV (Totally Enclosed Non Ventilated) sunt motoare neventilate care utilizează o eficiență optimizată pentru a reduce căldura, eliminând necesitatea unui sistem de ventilație. Capacul plăcii de borne este sudat direct pe carcasa motorului pentru a evita infiltrarea apei sau a murdăriei.

sttt.png

Aplicatii

bottom of page